A nyárral együtt minden évben elérkezik az édes, ropogós cseresznye szezonja is, amiből érdemes minél többet fogyasztani, mert nagyon egészséges. A cseresznye jótékony hatása hamar megmutatkozik, hiszen rendkívül sok benne a C-vitamin. Antioxidáns tulajdonsággal is rendelkezik és tele van egyéb gyulladásgátló összetevőkkel. Lassítja a sejtszintű öregedést, redukálja az olyan krónikus betegségek kialakulásának esélyét, mint a cukorbetegség, a rák vagy az Alzheimer-kór.

Viszonylag alacsony a glikémiás indexe, fogyasztása nem okoz nagy ingadozást a vércukorszintben. Tehát a cseresznye jótékony hatása mindenki által kiaknázható, mert fogyaszthatják egészségesek és betegek egyaránt. Persze, a szezonjának lejártával sem kell nélkülöznünk az előnyeit, hiszen több módon is lehet tartósítani a cseresznyét. A mélyhűtés, aszalás nem jó módszer, mert így eltűnik belőle az értékes myricetin. Viszont a cseresznye jótékony hatása visszaköszön a Flavin7Gold elnevezésű ízletes gyümölcskivonat készítményben is.

Mire hat a polifenol?

Magyarországon sajnos rengeteg ember szenved szív- és érrendszeri megbetegedésben, de egyáltalán nem ritkák a légzőszervi betegségek vagy a rosszindulatú daganatok sem. Könnyen megtörténhet, hogy ezek a kórok a szervezet elégtelen polifenol ellátottságának tulajdoníthatóak. Ez a vegyület az említett betegségek kialakulásának esélyét rendkívüli módon csökkenti, a szabadgyök megkötő képességének köszönhetően. Továbbá, a polifenol hasznos a koszorúérre, idegrendszerre, májműködésre stb.

Kiemelt szereppel bír a gyulladáscsökkentő, vírusfertőzések és oxidatív stressz, a vérlemezkék összecsapzódását, illetve a daganatos sejtek növekedését gátló tulajdonsága miatt is. Ha nincs baj, akkor is érdemes kipróbálni a Flavin7Gold gyümölcskivonatot, amiben a polifenol koncentrált formában található meg. Ennek hatása prevencióra is ideális, de ugyanakkor remekül felhasználható kiegészítő kezelésként is bizonyos betegségek esetében. Egy külföldi tanulmány bizonyítékokat sorol fel arra, hogy a polifenol a koronavírus ellen is védelmet nyújt.