Egyesekben biztosan felmerült már a kérdés, hogy miért is kell olyan gyakran tisztítani a függönyöket? Valamilyen szinten érthető is ez, hiszen mégsem koszolódnak olyan gyakorisággal, mint például a ruhák. De az igazság az, hogy a függöny tisztítás kapcsán ez egy rossz felfogás. Tény és való, hogy épp annyira koszolódnak ezek a kellékek is, akárcsak a trikók, nadrágók vagy épp pólók.

A különbség az, hogy az utóbbiakon sokkal jobban meglátszik a szennyeződés. Épp ezért van az, hogy sokaknál a függöny tisztítás három havonta vagy legrosszabb esetben fél évente történik, arra fogva ezt, hogy még jó fehér az adott eszköz, esetleg annak egyáltalán nem ment ki a színe, nem látszik rajta a piszok, nem lett összefirkálva vagy összemaszatolva.

Pedig a függöny tisztítás esetében nem csupán azzal kell törődni, ami szemmel látható, hanem azzal is, ami csak mikroszkopikus szinten érzékelhető. A függöny sok mikroszkopikus kórokozónak adhat otthont.

Mivel nem túl gyakran vannak tisztítva, épp ezért bármilyen meglepő, képes magába szívni a felhalmozódott port és akár allergiás reakciókat is kiválthat. Teljesen világos, hogy a függöny tisztítás akkor kötelezővé válik, amikor a lakók arra lesznek figyelmesek, hogy többet tüsszentenek a megszokottnál, esetleg valami irritálja az orrukat, szemüket.

Társasház takarítás Budapest: gyors és eredményes

Bizony időigényes feladat a társasház kitakarítása. Ezért is döntenek sokan úgy, hogy inkább egy céget kérnek fel arra, hogy ezt elvégezzék. A társasház takarítás Budapest településén többféle módon történhet, nyilván attól függően, hogy épp mire van igény a lakóközösség részéről. Ami a rendszerességet tekinti, a tapasztalatok szerint a heti két alkalommal történő, ilyenkor a teljes társasházat érintő takarítás a legnépszerűbb.

Nyilván, a társasház takarítás Budapest településén igen változó lehet. Vannak helyek, ahol a heti két takarítási napon kötelező elvégezni a földszinti előterek takarítását is. Bizonyos esetekben pedig heti egy alkalommal kell takarítani a teljes házat, míg a földszinti bejárati előteret hetente ötször.