A mindennapos tevékenységek hatással vannak az életminőségre. Azt, hogy pozitív vagy negatív dolog-e a megszokás, könnyen megtudható. Először ki kell derítenie, hogy a rutinos tevékenységek milyen hatással vannak Önre. Akadályozzák a céljai elérésében, vagy éppen ellenkezőleg. Fel kell térképezni, hogy mely feladatok szereznek örömet.

A tudatosság már fél siker a változás, vagyis a jó irány felé. Egyáltalán nem egyszerű feladat módosítani a megszokott életvitelen, viszont megéri, ha boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz. Arra, hogy negatív dolog-e a megszokás, sokan kíváncsiak. A párkapcsolatok egy idő után ellaposodhatnak a mindennapos egyhangúság és az egymás iránti érdeklődés hiánya miatt.

Ezt a legtöbben szeretnék elkerülni, ami teljesen normális. A spontán kitalált közös programok nemcsak feldobják a napot, hanem jobban összehozzák a feleket. Azt, hogy negatív dolog-e a megszokás, a választ mindenkinek saját magában kell megtalálnia. Egyik napról a másikra nem kell csodát várni, hanem türelmesnek kell lenni.