A személyautók, teherautók, mezőgazdasági gépek és egyéb járművek akkumulátora veszélyes hulladéknak számít. Sok hazai MÉH telep ezért is specializálódott a használt akkumulátor vásárlás területére, hiszen olyan berendezésekről van szó, amikkel óvatosan kell bánni. Egyesek két fő ok miatt döntenek a megfelelő leadás mellett.

Először is az akku értékes alapanyagokat tartalmaz, amik egy sima akkut is eladhatóvá tesznek. Másfelől pedig környezetkímélő hatással bír a használt akkumulátor vásárlás, hiszen a veszélyes hulladék nem kerül a kommunális szeméttel egy helyre, vagy rosszabb esetben a természetbe, és így nem szennyeződik a talaj, a víz és nincs káros hatással az emberekre, állatokra.

Ezért is mondogatják gyakran a szakemberek, hogy a használt akkumulátor vásárlás környezetvédelmi és gazdaságos érték. A Méhes Hulladék oroszlányi és tatabányai telephelyeken áll rendelkezésre. Évek óta foglalkoznak a mesterek a savas ólomakkumulátorok felvásárlásával, így az akkumulátor átvétel itt hatékonyan történik.

De mitől gazdaságos és anyagilag előnyös a használt akkumulátor vásárlás? Nos, például egy 17 kilogrammos eszköz 8 kg fémólmot és 3 kg műanyagot tartalmaz. Persze tudni kell, hogy a végső árat nagyban befolyásolják a magyarországi tényezők, illetve kihatnak rá a világpiaci helyzetek is.

Kedvező a vashulladék ára és gyors az ügyintézés

A Méhes Hulladék mellett azért is döntenek sokan, mert itt a lehető leegyszerűbben le lehet adni a nem kívánatos, de mégis értékes vasat. De valóban megéri ezt a céget választani? A kérdésre a válasz egyértelműen igen, több okból is. Először is a vashulladék ára régóta igazán kedvező, másfelől pedig az ügyintézés korrekt és gyors.

Biztos lehet benne az ügyfél, hogy itt a kollégák mindig tisztességesen járnak el, betartva az összes szabályt és törvényt. Természetesen vannak olyan telepek, ahol inkább a profitálás az első szempont és az, hogy a vashulladék ára mindig az adott vállalatnak legyen jó, nem pedig a kliensnek. Ellenben, ha a tatabányai vagy az oroszlányi MÉH telepet választja az ember, akkor mindenképpen jól jár.