Sokan próbálkoznak otthoni edzéssel az alkatuk tökéletesítése érdekében, azonban egyedül, bármiféle segítség nélkül ez nehezen kivitelezhető. Szerencsére, van mód online edzések végzésére, csak meg kell találni a megfelelő edzőt. Az edzesekblankaval.hu weboldalon megismerkedhetünk egy olyan profival, aki kicsit mást nyújt, mint a személyi edző vagy csoportos tréner és ezt kiváló eredménnyel teszi. Az online edzések által nem pusztán olcsóbban, de kötetlenebbül kapjuk a szolgáltatást, amire egyébként nem volna lehetőségünk.

Vannak, akik fogyni, mások formásodni szeretnének, ami saját testsúlyos gyakorlatokkal érhető el. Senkinek nincs kész konditerme otthon, de ez nem is baj, hiszen az online végzendő gyakorlatokhoz semmit vagy otthon megtalálható, hétköznapi tárgyakat használnak. Egyszerűen csak egy jógaszőnyegre és kényelmes ruházatra van szükség ahhoz, hogy az online edzések megfelelő intenzitással kerüljenek elvégzésre. Közben a szakember végig velünk van, segít mindenben.

Mikor szükséges a tartásjavító torna felnőtteknek?

A nem megfelelő testtartás további egészségügyi problémákat okoz és sajnos, a mozgáshiányos életmód éppen ezt hozza. Elmondható, hogy a tartásjavító torna felnőtteknek a szakembernél szükségből született, hiszen ő maga is 8 évig végzett ülőmunkát, aminek még ma is érzi a hatását. Rengeteg ember ül nap mint nap görnyedve a számítógép előtt, akár 10-14 órát is, ami nyilván természetellenes pozíció. Ennek következményeképpen az izmok is természetellenes pozitúrába húzódnak, így az ízületeket is húzzák.

A gép felé görnyedés következménye a kereszt szindróma, amin nem biztos, hogy javíthat a tartásjavító torna felnőtteknek, legfeljebb csak enyhíthetőek a tünetek. A szindróma tulajdonképpen az, amikor a vállak előre billennek, a mellizom letapad, a lapocka zárásért felelős izmok pedig megnyúlnak. De az inaktív életmód gyakran vezet sérüléshez és ízületi fájdalomhoz. Meg kell említeni, hogy esztétikai szempontból is fontos a tartásjavító torna felnőtteknek, mert a megjelenés csak akkor lehet tökéletes, ha a tartásunk is az.