Mindenki kényelmes körülmények között szeretne élni, nyáron hűvöst, télen pedig meleget érezve. A fűtőtestek fagyos időben kedvező mikroklímát biztosítanak a lakásokban. Azonban, mint minden készülék, ezek is meghibásodhatnak. Különösen bosszantó, ha ez a legrosszabbkor történik. A fűtési rendszer átmosása segít védekezni az otthona hőveszteségével szemben. A lerakódott szennyeződések a rendszer teljesítményének csökkenését okozhatják, ami az összes berendezés élettartamát többszörösére csökkenti.

A szennyeződések csökkentik a csövek áteresztő képességét is. Például, ha egy fűtési rendszert 5-7 évig nem tisztítanak, ez az érték 50% is lehet. A fűtési rendszer átmosása a csövek és a csővezetékek különböző módszerekkel és vonzó árakon történő tisztításának folyamata, aminek célja, hogy megszabaduljon a rendszer belső falán a működés során képződött kalcium, magnézium, nátrium és más nem fémek sóitól. A fűtési rendszer átmosása során cégünk segít, amiben nagy tapasztalattal rendelkezünk.

Mikor van ideje a légkondi szerelésnek?

A klímarendszer kiválasztásakor sokan tűnődnek azon, hogy min tudnak spórolni. Senki sem akar takarékoskodni a készülék minőségén, hiszen egy légkondicionálót hosszú távú munkára vásárolnak és csak kevesen vesznek új eszközt 5 évente egyszer. Sokkal logikusabb és gazdaságosabb egy jó és megbízható berendezést vásárolni elismert gyártótól, mint folyamatosan légkondi szerelés után keresgélni vagy cserélni egy olcsó, első látásra kétes minőségű terméket. A telepítésen és karbantartáson való spórolás szintén nem ajánlott.

Az egyetlen lehetőség az ősszel és tavasszal, azaz szezonon kívül történő légkondi szerelés. Minden bizonnyal jobb, ha ezzel a kérdéssel március elején foglalkozunk, vagy amint a fagyok megszűnnek és a hó is elolvad. Ugyanez a helyzet az őszi légkondi szereléssel is. Nem szabad addig halogatni a kérdést, amíg a fagyok meg nem érkeznek, vagy a hó be nem fedi a földet. A hó megnehezíti a légkondi szerelést, így a szolgáltatás még drágább lehet. Amint tudjuk, az időjárás kiszámíthatatlan és már november végén havazhat.