Amikor az angiológus szakorvos tudatja velünk a diagnózist és az nem a legmegfelelőbb számunkra, ezért jó, ha teszünk valamit a javulásért mielőbb. A fekélyes láb kezelése, ha időben van elkapva, igaz lassan, de meggyógyítható. A doktor kikérdez, majd megvizsgálja a bőrt, a vénák állapotát, a sebet, ha van, megméri a vérnyomást és összegzi a tapasztaltakat. Eme betegség esetén mindenképpen látogassunk el doktorhoz és csak aztán kezdjünk bele a másodlagos, természetes terápiába! A fekélyes láb kezelése nem játék, ha nem jól ápolják, amputáció vagy halál is lehet a vége.

Ha azt vesszük észre, hogy a vártnál is lassabban gyógyul, akkor szintén irány a rendelő, hogy ellenőrizzék, minden a jó irányba halad! A diagnózistól függően tarthat a kúra pár hétig, de több hónapig is. A fekélyes láb kezelése egy összetett folyamat, ahol több hozzáértőre is szükség lehet, ilyen például az érsebész, a dietetikus, a diabetológus vagy a gyógypedikűrös is, mindegyik tesz valamit a felépülésünkért.

 Igen változatosak az érszűkület jelei

Amennyiben nem figyelünk a testünk panaszaira, kialakulhat egy igen komoly betegség, ami kezeletlenül hosszútávon halált is okozhat. Az érszűkület jelei jól definiálhatóak, de amikor már jelen vannak a tünetek, akkor a kór előrehaladott állapotban van. Ha gyaloglás közben az alsó végtagjaink egyike görcsöl, fáj, elnehezedik és ez elmúlik pihenéskor, akkor feltehetően ezzel a gonddal küzdünk. Az érszűkület jelei sokrétűek, általában a lábakban jelentkeznek elsőként, de ez megtörténhet máshogy is, hiszen ahány ember, annyi különböző szervezet létezik és mindenkinél másképpen mutatkozhat meg.

Lehetséges az is, hogy a lábfej kékes színű vagy mindig hideg, de az is az érszűkület jelei egyike, hogy terhelésre fáj a láb. Vannak hajlamosító tényezők, mint a dohányzás, a cukorbetegség, a túlsúly, a magas koleszterin és még a mozgásszegény életmód is ebbe a sorba tartozik. Próbálkozzunk azzal, hogy ezt megelőzzük a káros szenvedélyek csökkentésével, az életmódunk megváltoztatásával és egészségesebb étkezéssel!