Az átmeneti negatív hangulat nem kóros jelenség, annak ellenére sem, hogy a közösségi média tökéletes fotói alapján úgy érezhetjük, mindig boldognak kell lennünk. Bárkit érhet kudarc, frusztráció, veszteség, ami szerencsés esetben néhány nap alatt rendeződik, de az is előfordul, hogy depresszió alakul ki. Nos, érdemes tudni, hogy a depresszió leküzdése nem kizárólag a beteg dolga, hanem pszichológusi, pszichiáteri segítséget igényel. Ebben az esetben a leggyakrabban gyógyszeres terápiát, pszichoterápiát alkalmaznak a szakemberek, illetve a kettő kombinációját is.

A tünetek csökkenése, megszűnése várható a szakorvos által megfelelően beállított gyógyszerek mellett, amelyek lehetnek antidepresszánsok, altatók, szorongásoldók. Tehát eléggé összetett folyamat a depresszió leküzdése, mégsem lehetetlen elérni a célt, hiszen betegen nem élhetünk. Erről minden információt elolvashatunk a corvinpszichologia.hu weboldalon, amin keresztül bejelentkezhetünk egy szakorvoshoz. Ha a depresszió leküzdése a cél, itt segítséget kapunk.

Miben segít a pszichológia?

Lélektani problémája bárhol, bármikor, bárkinek lehet, hiszen az élet senkit nem kímél különösebben. Amikor egyedül maradunk a világban, szülők, testvérek nélkül élünk, egyre inkább eluralkodik rajtunk a lelki fájdalom, boldogtalannak érezzük magunkat. Szerencsére, a pszichológia jótékony hatásai nem hagynak cserben, ha már nincs más megoldás. A lelki gondok sokszor egyértelmű problémák miatt jelentkeznek, de az sem ritka eset, hogy mi magunk sem értjük, mitől vagyunk levertek, szorongók.

Bárhogy legyen is, ha magunktól képtelenek vagyunk megoldani ezt az áldatlan helyzetet, akkor a pszichológia tudósaihoz célszerű ellátogatnunk. Budapesten, a Corvin Pszichológiai Terápiás Központ kiváló munkatársai állnak rendelkezésünkre a bajban. A konzultációkra, terápiákra személyesen, de online formában is van lehetőség és mindegyiknek megvan a maga előnye. Itt a szakértők a pszichológia megfelelő ismeretével támogatják a betegeket a gyógyulási törekvéseikben. Empatikus, magasan képzett szakemberekhez fordulhatunk.