Minden locsoló berendezés alapja a tervezés, hiszen ekkor dől el, hogy mennyire lesz jó, szakszerű és költséghatékony. Az öntöző automata a talajfelszín alatt helyezkedik el. A kert adottságainak megfelelően, zónákra van felosztva, amelyekbe a folyadék szelepek vezérlésével jut el. Ezeket a szelepeket az elektromos vezérlőegység nyitja és zárja el. A szórófejek a víz nyomásának hatására emelkednek ki a földből. Mindig a beprogramozott időben kezdődik el a permetezés.

Az öntöző automata eső- és fagyérzékelője leállítja a vezérlőegységet nagyobb mennyiségű csapadék esetén és újraindítja, ha szükséges. Nagyon sok pozitívuma van a terméknek a kényelem szempontjából. Nem igényel állandó felügyeletet, így bármennyi időre magára hagyható. A lehető legkevesebb vizet használja fel, szóval nincs pazarlás. Javasolt éjszakai locsolásra beállítani, mivel ilyenkor alig párolog el víz, nem úgy, mint napközben. Az öntöző automata remek alternatíva arra, hogy pénzt takarítson meg, így ha teheti, akkor a kivitelezését ne halogassa!

Az öntözőrendszer kiépítése pénztárcabarát megoldás

Az ingatlan területének szépségén nagyot lendíthet egy gyönyörű, egészséges zöldövezet. Az öntözőrendszer kiépítése a helyszíni felméréssel kezdődik. Ilyenkor figyelembe veszik a rendelkezésre álló vízforrást, a kert állandó és változó adottságait, stb. Azt, hogy mennyi ideig tart a telepítés, előre nem lehet megmondani, mivel sok befolyásoló tényező van. Ilyen például a kert mérete, az időjárás, a tagoltság, a műszaki megoldások, a talajviszonyok és a terepadottságok.

A tervezés után a csövek lefektetésére kerül sor. Ki kell ásni azok helyét. Abban az esetben, ha már füvesített területről van szó, több munkára számíthat, hiszen a gyepet téglában kell felszedni ahhoz, hogy vissza lehessen rakni. Az öntözőrendszer kiépítése remek alternatíva arra, hogy időt, pénzt és energiát takarítson meg. A karbantartást nem szabad elfelejteni, mivel a meghibásodások fele ennek elmulasztásából következik be. A tél beköszöntése előtt esedékes a kompresszoros kifúvatás. Az öntözőrendszer kiépítése minden tekintetben előnyére fog válni.