A csapadékmentes időszakok vidékünkön egyre gyakrabban fordulnak elő. Az ebből fakadó problémákat hivatott kiiktatni az öntözés technika. Az aktualitásából kifolyólag, számos cég és webshop foglalkozik ezzel. Az egyik ilyen, igen nagy árupalettával rendelkező webshop a vizontokbt.hu portál, itt mindenki meg fogja találni a számítását, akár alkatrészeket keres a meghibásodott hálózathoz, akár egy teljesen új locsolórendszert szeretne kiépíteni.

Az öntözés technika minden kelléket magába foglal, amire szükség lehet, legyen szó szórófejekről, vezérlőkről, csövekről, szivattyúkról, idomokról, csepegtetőkről vagy bármi másról. Az alkatrészek forgalmazása mellett, a webáruházat működtető vállalat, igény esetén az öntözőrendszerek megtervezését és szakszerű telepítését is vállalja. Ezen a munkaterületen a cég munkatársai nagy gyakorlattal rendelkeznek, a munkavégzés és a beépített elemek pedig garanciálisak. Az öntözés technika folyamatosan fejlődik, ezzel a ténnyel is igyekszik a vállalkozás lépést tartani.

Az automata öntözőfejek igen hatékonyak

A korszerű locsolórendszerek több elemből állnak, a fő részük a vezérlő, valamint a csőhálózat. Viszont automata öntözőfejek nélkül a hálózat nem lenne effektív, mivel ezeken keresztül jut el a víz és esetenként a folyékony tápanyag a megfelelő helyre, megfelelő módon. Az ilyen jellegű szórófejek biztosítják a szükséges vízmennyiséget, amit egyenletesen osztanak el, vagyis az automata öntözőfejek esetében szavatolt, hogy nemcsak a közvetlen közelében locsol hatékonyan, hanem bizonyos hatótávolságon belül is.

Ez utóbbi a konkrét modell kivitelezésétől és a teljesítmény mértékétől függően alakul. Az automatika arra is kiterjed, hogy amikor esik az eső, a rendszer le fog állni, mivel az esőérzékelőnek köszönhetően észleli, hogy elegendő a vízmennyiség. Többféle márkájú termék található ebben a termékkategóriában az internetes boltban, ahol jelen vannak az olyan minőségi automata öntözőfejek, amelyeket világszinten elismert, mint a Hunter, Orbit, Rain-Bird, K-Rain vagy az Irritrol.