A kályháknak a használatuk miatt ellen kell állniuk a magas hőmérsékletnek és a fa elégetésekor keletkező hőt is fel kell halmozniuk. A kályha vásárlás mellett döntő emberek választás előtt állnak és gyakran felteszik maguknak a kérdést, hogy melyik fajta betétet válasszák? Ahhoz, hogy erre a kérdésre választ lehessen adni, hasznos megismerni az egyes típusok előnyeit. Nézzük most az öntöttvas kandalló jellemzőit! A kályha anyagának képesnek kell lennie a hő tárolására és elegendő fűtésteljesítménnyel kell rendelkeznie több helyiség fűtéséhez.

Az öntöttvas kandalló pontosan ezt teszi. Manapság ezek a modellek teszik ki az összes eladott kandalló jelentős részét a hazai piacon. Viszonylag alacsony árkategóriájú termék, ami azt jelenti, hogy szinte mindenki megengedheti magának, hogy megvásárolja. Az anyag, amiből készül, nagyon ellenálló a magas hőmérsékleten történő folyamatos működéssel szemben. Ez azt jelenti, hogy megfelelő használat esetén az öntöttvas kandalló rendkívül tartós.

A fatüzelésű beépíthető kandalló több mint hőforrás

Amikor odakint hideg van, nincs is jobb, mint a meleg szobában maradni. Az előszobát, a nappalit, az étkezőt és a hálószobát az év hideg napjain recsegéssel és jellegzetes morajló hangokkal fűtő fatüzelésű beépíthető kandalló kellemes része a téli estéknek. Ez nemcsak hőforrás, hanem meleg vizet is szolgáltathat. Egy kandalló általában azt a helyiséget fűti, ahol található, de a méretétől és a házban való elhelyezésétől függően, akár több szobát is fűthet.

A vízteres fatüzelésű beépíthető kandalló támogathatja a központi fűtési rendszert a rendszerbe vezetett vízzel. Ez további fűtési költségeket takarít meg és azt jelenti, hogy az innen származó hő a ház minden helyiségében felhasználható. A fő része a falban van elrejtve. Ezek lehetnek frontálisak vagy szögletesek. Ez utóbbiak, ahogy a nevük is mutatja, a szoba sarkában helyezkednek el. Ez egy jó lehetőség egy kisebb házban, ahol nincs elég hely. Szakszerű telepítéssel a sarok fatüzelésű beépíthető kandalló egyszerre két helyiséget is fűthet.