Ha otthoni felhasználásra keresünk hangfalat, van pár fontos szempont, amit érdemes megfontolnunk választás előtt. Amennyiben csak hallgatni szeretnénk zenét vagy filmeket és nem szerkeszteni, akkor az aktív hangfal tökéletesen megfelelhet az igényeinknek.

A kialakítását tekintve az aktív hangfal beépített erősítővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a hangszórók paramétereihez passzoló teljesítményű végerősítőt építettek a dobozba, tehát nincs szükség külön nagyobb áramfelvétellel működő elektronikára a hajtásához.

Egyszerűen, minden technikai előképzettség nélkül üzembe helyezhető, kompakt, könnyen mozgatható, mégis tökéletes hangminőséget biztosító készülékről beszélünk. További előnye a helytakarékosság és a nagyobb energiahatékonyság. Hátránya is a kialakításából adódik, vagyis abból, hogy a beépített erősítő utólag nem cserélhető, így korlátozottak a bemeneti lehetőségek.

ami egy különálló sztereó vagy házimozi processzor alkalmazásával orvosolható. A netdepo.hu oldalon széles a választék elektronikai cikkek kínálatában, számtalan márka termékeit megtaláljuk az aktív hangfal, lemezjátszó, hifi szett, mini hifi stb. kategóriákban.

Hálózati médialejátszóval a tökéletes zenei minőségért

Ahhoz, hogy az otthonunkban a legkényelmesebb módon, a legjobb minőségben hallgathassuk a kedvenc zenéinket, ma már kézenfekvő a megoldás. A régi idők hanghordozói, mint a kazetták, CD-k vagy hanglemezek az óriási helyigényük és sérülékenységük miatt átadták helyüket a modern technológiának.

A hálózati médialejátszó vagy más néven streamer kényelmi lehetőségei és kiemelkedő hangminősége miatt hamar kedvencévé vált a mai modern zenekedvelők körében. A készülék feladata, hogy a használatával internetes adatbázisokról játszhassunk le zenét, de a legtöbb hálózati médialejátszó számítógépről is használható.

További kényelmi funkció, hogy a letölthető mobil alkalmazásnak köszönhetően okostelefonról vagy tabletről is kiválóan navigálható. Vannak készülékek, amelyek a  multiroom rendszernek köszönhetően a lehető legkomfortosabb lehetőséget nyújtják, amennyiben a lakásunk minden pontján élvezni szeretnénk a tökéletes zenei hangzást.