Sokan nagyobb távolságok esetében is ragaszkodnak a 4K felbontáshoz. Milyen HDMI kábelek mellett lehet dönteni ekkor? Biztosan beválik egy hosszabb, 10 méteres AudioQuest vezeték, hiszen ez már aktív jelerősítővel rendelkezik, így nagyobb távolság esetén ezzel a modellel jár a legjobban az ember.

Például 4K házimozi projektor bekötésekor nem fog csalódást okozni. Egy valami azonban biztos: a képmegjelenítő felőli HDMI apa dugó tartalmazza ezt az elektronikát. Ha pedig valaki rossz irányban bekötött aktív fejes HDMI kábelek mellett dönt, akkor nem fog működni az egész. Milyen lehetőség van még?

Ott vannak az optikai vezetővel készített kábelek, akárcsak az AQ Cherry Cola, ami akár 30 méterig képes a 4K/UHD minőségű kép továbbítására. De mi a helyzet akkor, ha valakinek nem felel meg a 10 vagy 30 méteres vezeték? Elérhetők manapság az egyedi hosszúsággal bíró HDMI kábelek?

A válasz igen, főleg akkor, ha valaki a KáCsa Audio termékei mellett voksol. A kacsa-audio.hu shopban a produktumok megvehetők folyóméterre, tetszőleges hosszban is. Ilyen esetben a kábel csatlakozó felszerelését elvégezheti otthon is a vevő, saját kezűleg. Ha pedig úgy érzi, hogy ezzel nem fog boldogulni, akkor nyugodtan rábízhatja a szakértőkre a munkát.

Vitathatatlan a homokkő hangfal alátét szükségessége

A hangfalban található hangszórók előre és hátra mozognak a működésük közben, amik bizony vibrációk keltéséhez vezetnek. Ha a hangfal közvetlenül a földön kap helyet, akkor a padló és a hangdoboz között oda-vissza vándorló vibrációk miatt a zenei részletek eltorzulnak. Persze van kiút a problémából, mégpedig a homokkő hangfal alátét segítségével.

Arról az eszközről van szó, ami úgymond képes elcsatolni a padlótól a hangdobozt. Sok gyártó ezért is biztosít egy tüskét vagy alátétet a hangsugárzóhoz. Manapság igen nagy sikernek örvend a megszokottnál speciálisabb homokkő hangfal alátét. Sőt, olyan kellékek is vannak már, amik hifi készülékek vagy kábelek alá helyezve is képesek pozitív hatást kifejteni.