Az audioszakértők és rajongók körében kétféle analóg kábel a leginkább elterjedt, amelyek az audio jelek továbbításáért felelősek. A digitális kábelektől eltérően (amelyek az információt 1 és 0 hosszú soron keresztül továbbítják), ezek a kábelek analóg vezetékként elektromos áramot használnak a jelek továbbítására.

A mikrofon kábel három fő összetevőből áll, a belső vezetékből (továbbítja az audio jelet), árnyékolásból (védi a vezetőkön áthaladó információt) és a háromágú csatlakozóból (lehetővé teszi a kábel csatlakoztatását). A mikrofonokból a mikrofon kábel közvetítésével érkező jelek erőssége nagyjából -60dBu és -40 dBu között mozog.

A hangtechnikában léteznek kiegyensúlyozott és kiegyensúlyozatlan kábelek. A mikrofon kábel az utóbbiak közé tartozik, ami azt jelenti, hogy három vezetéke van, ezáltal védett a rádiófrekvenciáktól és más interferenciáktól. A felhasználási területe az élő műsoroktól a professzionális felvételig terjed. A kacsa-audio webáruház által forgalmazott kábelek akár egyedi igények szerint, tetszőleges méretben is megrendelhetők.

2.1 HDMI kábel, a kibővített szabvány

A HDMI szabvány feladata, hogy hatékonyan továbbítsa a digitális HD képet és a digitális többcsatornás hangot egyetlen kábelen keresztül. A HDMI az egyik legszélesebb körben alkalmazott multimédiás interfész a háztartási és ipari szektorban. Az elmúlt években számos HDMI-szabványt fejlesztettek ki.

Jelenleg több mint 6 HDMI-szabvány létezik 1.0-tól 2.1-ig. A 2.1 HDMI kábel jelenleg a legújabb, amely a HDMI 2.0 verzióhoz képest több területen jelentős előrelépést jelent. Az újításnak köszönhetően a 2.1 HDMI kábel visszafelé kompatibilis, tehát gond nélkül használható a már telepített HDMI-eszközökkel.

Előnye továbbá, hogy nagyobb videofelbontást és frissítési frekvenciát tesz lehetővé, a sávszélesség pedig 48 Gbps-ra nőtt. Fontos újdonság, hogy a 2.1 HDMI kábel segítségével elérhetővé vált a 8K/60, a 4K/120 és a 10K felbontás is, és még számos olyan fontos funkció, mint a HDR optimalizálást segítő dinamikus HDR, az eARC, a VRR, a QFT, a QMS és az ALLM.