A kertes házzal rendelkezőknek lehetőségük van arra, hogy növényeket ültessenek a portájukra, de arra is, hogy egy vizesblokkot telepítsenek. Megfelelőképp előkészített talajon kerti medence házilag is kialakítható. Először az ásási munkálatokat kell elvégezni, ezt követi az egyes elemek összeillesztése. Ezek beszerezhetőek egy helyen, a medenceepites.net webáruházban, ahol minden megtalálható, amire csak szükség lehet.

A kerti medence házilag való installálása előfeltételez bizonyos alapszintű szaktudást, mivel nem mindegyik rész kompatibilis a másikkal és persze az összeszerelés is pontosan kell történjen, az objektum funkcionalitása és időtállósága érdekében. A betonos medencékhez való beépítő szett nem olcsó, de minden benne van: 3 db befúvó falátvezetéssel, fenékürítő, szkimmer, karmantyúk, csőtartók gumis bilincs tőcsavarral, könyökök, idomok, nyomócsövek, tisztító, ragasztó, de még a világítás elemei is. A kerti medence házilag tematikában továbbá igény mutatkozik klórtablettákra, algamentesítő készítményekre és hőmérőre is.

Kerti medence építés esetén naponta élvezhető a vízzel kapcsolatos rekreáció

Az aktív pihenés egyik leginkább közkedvelt helye a különféle vízpart. Ez a lehetőség behozható a kerti medenceépítés kivitelezésével a mindennapokba és az időjárás függvényében, akár napi szinten is élvezhetőek általa a rekreációs tevékenységek. Medencefedéssel együtt az időjárás viszontagságai már szinte teljesen kiküszöbölhetőek. A kerti medence építés megoldható házilag is, de szakemberek segítsége is igénybe vehető.

Ebben a tematikában az érdeklődők rendelkezésére áll, többek között a medenceepites.net weboldalt működtető vállalat. A szolgáltatásaikat nemcsak magánemberek, hanem panziótulajdonosok is igénybe tudják venni. Az építészet ezen a téren is egyre kreatívabb irányba halad, a korszerű otthoni vizes objektum vonalai ennek köszönhetően letisztultak, elegánsak. További fontos szempont a maximális funkcionalitás, a magas fokú higiénia, a könnyű takaríthatóság, valamint a gazdaságos üzemeltetés. A kerti medence építés mindenképpen menő dolog!