A gázzal való fűtés egyre elterjedtebb, de ennek a tüzelési módszernek az alkalmazói tisztában kell legyenek vele, hogy a gázrendszer otthoni szerelése kerülendő. Az egyszerűbb feladatoktól kezdve, a gázkazán csere is szakember feladata, legyen szó egyszerűsített vagy engedélyköteles változatról. Ez utóbbinál engedélyek ügyintézése is szükséges. A professzionális gázkazán csere az egyik alapvető feladata a Zónagáz vállalatnak, a cserére jogosult gázszerelő csapat, az engedélyek ügyintézésével, rövid határidővel vállalja a munkálatok elvégzését, anyagbeszerzéssel együtt.

A cég munkatársai rendelkeznek gázszerelői mestervizsgával, amit a fényképes gázszerelői igazolvány tanúsít. A műszaki szaktanács díjtalan, akárcsak a helyszíni felmérés. A gázkazán csere bonyolult feladatok összességéből áll. Kell hozzá a gázszolgáltató által jóváhagyott gázterv, kéményseprői és villanyszerelés érintésvédelmi szakvélemény, valamint a tényleges üzembe helyezés előtt MEO műszaki átadás is nélkülözhetetlen a gázszolgáltató felé.

A gázterv készítés épületgépészeti feladat

A Zónagáz vállalat munkatársai, a konkrét munkavégzés mellett, vállalják a tervek realizálását is az engedélyköteles épületgépészeti munkák terén, a naprakész jogszabályok betartásával, gyorsan és precízen. A gázterv készítés dokumentálja a meglévő állapotot is, nemcsak az elvégzendő munkákat mutatja be. Tartalmaznia kell az elkészült dokumentumnak a pontos műszaki leírást, az alaprajzot, a függőleges csőtervet, továbbá a felelős tervezői nyilatkozatot is.

A gázterv készítés során létrehozott dokumentációt a földgáz elosztási üzletág Tervellenőrzési Osztályán kell átadni, a szolgáltatást nyújtó gázművekhez. Tervdokumentációt kizárólag a Magyar Mérnöki Kamara által bejegyzett szakági mérnök, illetve épületgépész készíthet. Az átfutási idő leginkább 1 hét körül alakul, de ez a munka összetettségi szintjével párhuzamosan, esetenként változó. Az ingatlan tulajdonosával való konzultációt követően kezdődik a gázterv készítés, mégpedig az előzetes felmérések alapján, figyelembe véve az adott helyszín egyedi vagy épp speciális részleteit.